tisdag 13 november 2018

Crêpes med champinjonstuvning

Ingredienser
4 st ägg
3 dl grädde, tunn
2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 msk smör, smält
Fyllning
400 gram champinjoner, färska
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
0,5 tsk salt
2 krm peppar
0,5 msk soja
0,5 dl dill, finhackad
riven ost, för gratinering

Tillagning

  • 1. Vispa upp ägg och grädde. Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn.
  • 2. Rör ner mjölken och det smälta matfettet. Grädda plättarna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen.
  • 3. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde. Tillsätt salt, peppar, soja och dill. Låt småkoka ca 15 minuter.
  • 4. Fördela 1 1/2 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.

Kristina och Erik smörjer ugnsformarna 

Peter förbereder sallad

Ana skivar svampen



Anna fixade fyllningen

Erik rullade pannkakor med fyllning ganska varmt

Sara stekte pankis

åsså in i ugn


oj vad alla åt Såå gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar