fredag 2 oktober 2015

Teaterturné till Härnösand

Stor dramatik och poetisk komik

Kulturskaparna vid Örnsköldsviks folkhögskola har varit på en miniturné. Resan gick, naturligtvis på räls, till Härnösands teater.
Edmond Rostand skrev 1897 en pjäs om dramatikern Cyrano de Bergerac (1619-1655).  Det är utifrån den pjäsen Kulturskaparna på Örnsköldsviks folkhögskola har arbetat sig fram till sin föreställning. Efter milslånga strykningar och förenklingar finns det existentiella frågorna kvar. Här skildras ”liv, död, kärlek, humor och känslan av att inte duga”.  
Det gestaltas via karaktärer som Cyrano med sin vassa tunga och slipade svärd, den bedårande Roxanne och hennes tant, den vackre soldaten Christian, poeter, soldater och poesiälskande bagare.
Som vanligt, som med gamla dramer, är det lite invecklat. Cyrano älskar Roxanne men vågar inte visa henne sin kärlek i rädsla att bli nobbad för sin osedvanligt stora näsas skull, men Cyrano vet att att Roxanne älskar poesi så han låter den vackre soldaten Christian stå som avsändare för de ljuva kärleksförklaringarna. Man får nog säga att det fungerar, Roxanne blir häftigt förälskad. Frågan är bara i vem?  Ja det blev stor dramatik för de 150 besökare som mött upp för att titta på föreställningen.
Trötta och nöjda vände vi hem och knappt hann vi ta plats på tåget innan planer började smidas om nästa års Härnösandsturné.Jippi!
Äntligen på väg

Vi åkte till Härnösand för att spela Cyrano de Bergerac 


Två glada och spralliga tjejer som hade varit uppe med tuppenKristina på väg


Anna-Maria hon hejar på MoDo


Alla samlade på perrongen i väntan på tåget

På tågetThomas han tog emot oss i Härnösand, glad att se oss allihopa


Åt vilket håll ska vi ska gå, alla lite förvirrade 


Lite förberedelser 


här självaste kocken


Soldat Uffe


glad och nöjd 


Peter, Sara och Nina tar igen sig 


Kocken vilar ut 


Håkan och Totte pratar om det helaDet gick ju bra det här sa Thomas och alla håller med


Nu är vi på väg hem Håkan njuter av solen


alla nöjda och glada, lite trötta men det var en intressant och rolig dag
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar