måndag 7 oktober 2013

Pumpasoppa

Soppan vi gjorde i Lenas kök blev så väldigt god så
här ska ni få receptet på den så ni kan laga den själv


portioner 4-6

Ingredienser

1 kg butternutpumpa
2 st vitlöksklyftor
6-8 dl grönsaksbuljong(vatten+tärning)
1 msk färsk ingefära
1 st lime
4 msk créme fraich
2 medelstora morötter
2 msk pumpakärnor
1 msk smör
2 tsk rapsolja
färsk koriander till garnering

SÅ LAGAR DU
Skala och dela vitlöken och ingefäran i mindre bitar.skala pumpan och ta ut kärnhuset ur pumpan skär den sen i mindre bitar
Lägg i 1 msk smör i en kastrull , lägg i vitlök, ingefära och pumpan och låt fräsa utan att ta färg i ca 5 min
häll på buljong, låt småkoka under lock i ca. 30 minuter. Sätt på ugnen 170 grader
Skala och tärna morötterna, lägg dem på en plåt med rapsolja, sätt in i ugnen i ca. 10 minuter lägg sedan även i pumpakärnorna låt dom rostas med i ca. 3 minuter Salta
Mixa soppan med créme fraich och saften från lime, smaka av med salt.
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander
servera även bröd till.
Smaklig måltid



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar