Crêpes med champinjonstuvning
Ingredienser
4 st ägg
3 dl grädde, tunn
2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 msk smör, smält
Fyllning
400 gram champinjoner, färska
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
0,5 tsk salt
2 krm peppar
0,5 msk soja
0,5 dl dill, finhackad
riven ost, för gratinering
Tillagning
- 1. Vispa upp ägg och grädde. Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn.
- 2. Rör ner mjölken och det smälta matfettet. Grädda plättarna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen.
- 3. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde. Tillsätt salt, peppar, soja och dill. Låt småkoka ca 15 minuter.
- 4. Fördela 1 1/2 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.
Kristina och Erik smörjer ugnsformarna
Peter förbereder sallad
Ana skivar svampen
Anna fixade fyllningen
Erik rullade pannkakor med fyllning ganska varmt
Sara stekte pankis
åsså in i ugn
oj vad alla åt Såå gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar